Skip to main content
Til toppen

Nytt kaianlegg

Maxbo Teknikk bidro til nytt kaianlegg på Søreide Næringspark

Nytt kaianlegg

Det var behov for en større og dypere kai på Søreide Næringspark, og vår kunde, Sørsida Sag AS, fikk dette spennende oppdraget.
Maxbo Teknikk region Vest v/prosjektselger Marius Hestnes har levert alt av betongbyggevarer og trelast.

Prosjektet har støtt på utfordringer fra start til slutt. For det første var været «mot oss» – vi fikk alt det vinteren hadde å by på, som snø, storm og frost, sier daglig leder i Sørsida Sag AS, Sveinung Helge Leirnes. Derfor ble det behov for å sette varme på betongen på grunn av herdeprosessen. For å lage en dypere kai måtte det benyttes 800 mm plastrør med 35 mm veggtykkelse på grunn av kravet til stabilitet og lengden på kaien. For å komme ned til fjellbunnen måtte man helt ned på 36 meters dyp. Firmaet «Ingeniør Holst og Valen» ble kontaktet for bistand. Løsningen ble en solid bæreflate på 7 meters dybde, pluss en forskaling som kaipælene ble festet på – som deretter ble senket ned i vannet og fylt med betong. Det er også blitt støpt dragere, kaiskjørt og dekke på stedet – som ble montert med kran. Selve kaien er forankret med en friksjonsplate og fortøyningsanordningene ble laget som elementer på stedet.


Dette prosjektet har virkelig vært utfordrende, spennende og lærerikt. Med stå-på-vilje og godt samarbeid, så er resultatet en ny og imponerende kai som vil tjene næringsområdet i mange år fremover. Maxbo Teknikk takker for et spennende oppdrag og utrolig hyggelig samarbeid!
Lenker
Følg oss
Min side