Skip to main content
Til toppen

Hardangerbadet i Øystese

Maxbo Teknikk var hovedleverandør til storprosjektet Hardangerbadet, det største anleggsprosjektet i Kvam herad de siste årene.

Hardangerbadet  i Øystese

– Hovedsakelig leverte vi forskalingselementer og betongbyggevarer til entreprenøren LAB, sier Tore Gunnar Andersen, prosjektselger i Maxbo Teknikk, region Vest. Den første store støpingetappen var i gang i august og september 2018.

- Vi i LAB stoler på Maxbo Teknikk, sier driftsleder Nils Terje Opsanger i LAB, og fortsetter: Prosjektet begynte høsten 2018 og rett til ferdigstillingen er Maxbo Teknikk samarbeidspartner til betongkonstruksjonen. Spesielt har vi behov for vanntette betongløsninger og der skal vi bruke BPA Cemflex, som leveres også av Maxbo Teknikk. Badet ligger rett ved siden av Hardangerfjorden, å bruke BPA Cemflex i støpeskjøte er avgjørende her.

Hardangerbadet er lokalisert i Øystese, nabobygd til tettstedet Norheimsund i Kvam kommune, omtrent en kjøretime fra Bergen. Til hele kommunen vil anlegget gjøre en stor forandring. Komplekset vil inneholde hotell, et fritids- og idrettsbad til hele familien, helsesenter med fysioterapi, tannklinikk, laboratorium og forskningssenter spesialisert på ernæring, diabetes, hjerte og lunge. Uten tvil vil prosjektet, som koster over 300 millioner kroner (ifølge pressemeldinger), bidra til velvære og turisme i kommunen Kvam herad. Åpningen var om høsten 2019.

Lenker
Følg oss
Min side